Kotkan rakennusmestarit 7.10.2006 100 vuotta
Pääsivu Historia Johtokunta Ajankohtaista yhteistyökumpp
 

    Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on Kotkan Rakennusmestariyhdistys ry. Kotipaikkana Kotkan kaupunki.

    Yhdistyksen syntyminen

Suomen Rakennusmestariliitto perustettiin Tampereella 29.7.1905. Se johti paikallisyhdistysten perustamisiin.

Ensimmäinen yhdistys perustettiin Tampereelle jo vuonna 1896. Se liittyi kuitenkin Suomen Rakennusmestariliittoon vasta neljäntenä eli 10.10.1906.

Ensimmäiset liittyjät olivat Helsinki 14.2.1906, Oulu 12.6.1906 sekä Kotka 7.10.1906.

Kotkan Rakennusmestariyhdistyksen perustava kokous pidettiin Central- hotellissa ja mukana olivat kaikki Kotkassa työskentelevät rakennusmestarit, A. Hämäläinen, A. Härö, A. Janhunen, B. Forseus, W. Grönberg, J.Paldan, K. Johansson, T. Hietala ja J. Veijola eli 9 jäsentä.

  

    Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu

 Yhdistys on ammattisaatteellinen yhdistys, tarkoituksenaan suojella ja edistää jäsentensä yhteisiä etuja työskentelyedellytysten säilyttämiseksi, parantaa rakennusmestareiden kelpoisuutta järjestämällä luentopäiviä, kursseja, opintomatkoja ja retkiä. Edistää rakennustekniikkaa, rakennustaidon ja työnteon kehittämistä rakennustyömenetelmien, - tapojen ja -aineiden suhteen.

Yhdistys pyrkii suojelemaan ja edistämään työrauhaa, edistämään rakennusmestareiden keskinäistä ja muiden teknillisellä alalla toimivien yhteistoimintaa, tukea rakennusmestareiden yhteiskunnallista toimintaa ja työsuojelutyötä.

    Tukeminen ja muistaminen

 Yhdistys voi toimintansa tukemiseksi ottaa vastaan lahjoituksia, avustuksia ja testamentteja. Se voi järjestää näyttelyjä, keräyksiä, arpajaisia ja muita tilaisuuksia, harjoittaa julkaisutoimintaa, omistaa kiinteistöjä sekä arvopapereita.

    Jäsenyys

Yhdistyksen jäseneksi voi päästä teknillisen koulun rakennusosaston tai sitä korkeamman rakennusteknillisen oppimäärän suorittanut Suomen kansalainen. Jäsenhakemus tehdään kirjallisesti.

 

Sivusto päivitetty  02.03.2011                                 Copyright © 2009 Kotkan Rakennusmesteriyhdistys ry. All rights reserved.